AIN-screening: En daar lig je dan met je benen omhoog en je kont open… aflevering 9

ainuaIn Amsterdam, Den Haag en Rotterdam worden homomannen met hiv gescreend op AIN, de voorstadia van anuskanker. Onlangs hoorde ik voor de tweede keer mijn diagnose.’t Is bijna zes uur, en mijn dokter zou me na 4 uur bellen… Zou ze me vergeten zijn? Nou ja, ik wacht maar af. Plotsklaps hoor ik m’n telefoon. Dat zal ze zijn. Vrolijk groet ze me en snel komt ze ter zake. In zekere zin goed nieuws, hoor ik. Uit de biopt die ze laatst genomen heeft, van een plekje op half elf, blijkt dat het AIN 1 is. Innerlijk klaar ik al helemaal op. AIN 1 behoeft immers geen behandeling. Ze bevestigt dat. Mogelijk ruimt het lichaam dat zelf op, dus bekijken we het een tijdje, zegt ze. Over een half jaar hoef ik pas terug te komen. En begint het circus opnieuw, denk ik bij mezelf. Tot zolang ga ik me geen zorgen maken, en stel ik m’n kont open voor lust ende vertier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.