Tedje & de Flikkers: Ik ben een hoer (1978)

tedje & de flikkers 1Hoe moeilijk is het om de hoer te spelen. Die gedachte kwam bij me op toen ik onlangs een chat had met een 25-jarige gozer. Hij wilde wel wat zakcentjes verdienen met zijn lijf. Maar hij voelde zich onzeker en wist niet goed hoe hij het aan moest pakken. Of ik misschien een pooier kende, vroeg hij, want hij had begrepen dat dat veiliger was. Zelf had ik destijds minder scrupules, vermoed ik, toen ik een blauwe maandag de hoer speelde.

Wat me vooral bijgebleven is van mijn motieven was het verlangen om eens mee te maken hoe het voelt om geld te krijgen voor seks. Klanten kies je doorgaans niet, ze kiezen jou uit, en hen interesseert het niet hoe ze er zelf uitzien. Maar als hoer wordt je wel geacht hen te verwennen, ook al vind je ze nog zo onaantrekkkelijk. Dicht geld die kloof en houdt je libido voldoende stand om een klant toch aan zijn gerief te laten komen?

Eerlijk gezegd, heb ik nooit echt een antwoord gevonden op die vraag. Ongelooflijk spannend vond ik het om escort te zijn en ik heb er veel verhalen aan overgehouden. Spijt heb ik er nooit van gehad. Wat er ook overgebleven is van die ervaringen, is een liedje dat ik in 1978 geschreven heb. Het was ook het eerste liedje van Tedje & de Flikkers dat op een lp – zo heette dat toen nog – is verschenen. Die heette Uitholling overdwars, een verzameling nummers van opkomende Nederlandstalige bands.

2 gedachten over “Tedje & de Flikkers: Ik ben een hoer (1978)

 1. Hans Palenlader

  Steengoed nummer. Als er ooit nog eens een re-isshue van het originele album op cd komt, moet dit nummer er zeker bij , als bonus- track.

 2. Robert

  Perfecte LP van Tedje en de Flikkers, jammer dat ik ben een hoer er niet bij op staat. dat nummer kwam later.
  Het geeft een goed tijdsbeeld van homo zijn in de jaren 70.
  Maar ik ben trots om te zeggen: Ik ben een flikker, ik ben een homo.

  Robert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.